Nintendo Switch

А докинг станция държи таблета за зареждане, и извежда видео към вашия телевизор. С превключвател в своя док, той на практика се превръща в система за домашно игра използвате стандартен геймпад да играе с тях. Ремаркето показва две конфигурации на дома геймпад за тази конзола конфигурация. Един от тях е Wii U Pro Controller едно парче геймпад с. Другият е контролер Joy-Con, и това е, когато ключа става наистина интересно.

Радост Против
Joy-Con контролери са Wiimote-като се пребори с аналогов стик, бутони лицето и рамото бутони. Можете да ги използвате за собствените си да играят игри, но това ви дава ограничен, NES оформление като контрол. Можете да използвате един чифт с по един във всяка ръка за два пъти повече бутони и пръчки (оформление по-близо до конвенционален контролер). Или можете да плъзнете два радост минуси в Grip аксесоара Joy-Con, за да се създаде конвенционален оформление геймпад.

Можете също така да плъзнете два радост минуси в страните на самия ключ и го извади от дока, превръщането на конзолата в ръчен система игра. Смята се, че по-малко обемисти, отколкото на Wii U геймпад, но много по-голяма, отколкото на 3DS XL. Но по-важно от размера е, че тя ще включва цялата сила на система с пълен размер, с пълен набор от контроли, включително двойни аналогови пръчки. И, тъй като това е преносим и захранван с батерии, можете да я поставите в чантата си и да го носите навсякъде.

Nintendo Switch
Ключа дори има малка стойка, за да ви позволи да използвате таблета върху всякаква повърхност, с радостта-CONS държани отделно от него, за домашна система-на-на се опита.
Технически подробности
Освен форм-фактор и използването на радост минуси, хардуера вътре в ключа за Nintendo остава почти пълна мистерия. Nintendo не е обявила скоростта на системата, капацитет, свързаност, резолюция таблетка, резолюция на видео изход, или всякакви други технически подробности.

Игри
Игри на ключа, са друга загадка. ремаркето обявяването показва, че системата играе Марио игра, а Mario Kart игра, а Splatoon игра, и това, което изглежда като Skyrim. Въпреки това, са обявени никакви подробности за това, което игри действително ще бъдат на разположение на ключа, с изключение на Легендата на Zelda: Breath на дивата природа. Предстоящата игра приключение е потвърдено, че са разработени както за Wii U и ключа месеца преди, когато новата система бе известен само като NX.

Nintendo Switch

Nintendo обещава широка подкрепа от трета страна, и пусна списък на 48-разработчици и издатели планират да работят върху ключа. Те включват всички големи издатели, включително 2K, Activision, Bandai Namco, Bethesda, Capcom, EA, Konami, Sega, Square Enix, Ubisoft, и Warner Bros. Interactive Entertainment. Още разработчиците ниши също са в списъка, като Atlus (Persona, Shin Megami Tensei), От Софтуер (кръвен път, Dark Souls), Скакалец Производство (Let It Die, No More Heroes), и Platinum Games (Bayonetta, Vanquish).